BG:s Josefin

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1534
  Johan Bengtsson
  Deltagare

  Har i många år velat ha en likadan Josefin som jag hade runt 1979-80, kom över en begagnad i vintras som nu renoverats, målats om och provflögs i veckan. Nostalgin var fullkomlig när den flög som jag kommer ihåg.

  //Johan B

  • Detta ämne redigerades för 4 år, 1 månad sedan av Johan Bengtsson.
  #1539
  Rolf Åhsberg
  Deltagare

  Den blev skitsnygg Johan, och flög fint också.., skoj med nostalgikärror.

  /Roffe

  #1540
  Douglas Johansson
  Moderator

  Tjusig, kul med nostalgi. 🙂

  #1541
  Krister Vernersson
  Deltagare

  Den här modellen står också på min önskelista. Jag har bara några andra projekt som jag måste avsluta först. Ser att din är byggd med lite v-form på undervingen. Det gör modellen mycket snyggare.
  Enya 40 måste vara en bra motor till denna modell?
  Nu håller jag på med att färdigställa min Sig Smith Miniplane, som jag började bygga för många år sedan istället för en Josefin.

  #1547
  Johan Bengtsson
  Deltagare

  Kanske ljög lite ovan, jag var lite besviken på rollhastigheten och vid andra flygtillfället så råkade jag dessutom slå sönder den lite, reparerade på kvällen och flög dagen efter med nytt skevservo. Bytte även glödstift och propeller.

  Rollhastigheten blev bättre, men inte helt som jag vill. Motorn däremot blev som ny med Enya 3 stift och annan prop. Enya 40X äger…..

  Kommer tejpa roderspalter och flytta bak tyngdpunkten inför nästa flygning. Hade nog hjälpt lite med rak undervinge som det var på mitt ”orginal”. Bra diskussion vi hade Krister om möjliga åtgärder.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.