Diskussioner på SMF

Startsida Forum Allmänna diskussioner om RC Allmänt Diskussioner på SMF

 • Detta ämne har 8 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast för 6 år sedan av Douglas Johansson.
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1207
  Rolf Åhsberg
  Deltagare

   Jag brukar fråga om man läser diskussionerna på SMF när vi träffas angående SMFF, dom flesta ser frågande ut så här är en länk till den sista o pågående debatten…

   http://www.svensktmodellflyg.se/forum1.asp?viewmode=1&msgid=324364&page=&CurrentMainTopic=1&replypage=99

   #1208
   Douglas Johansson
   Moderator

    Mycket tjabb och slitningar om SMFF.
    Efter att ha läst lite annat också
    så börjar man ju nästan undra
    om inte RCFF är ett alternativ.
    Inte så allvarligt menat men ändå.

    #1209
    Rolf Åhsberg
    Deltagare

     Detta har jag försökt påtala länge, det finns många trådar om SMFF och allt som snurrar om dom.

     #1212
     Morgan Dahlin
     Deltagare

      Äntligen lyckades jag logga in.Efter 12 tecken vareviga gång eftersom kom ihåg mig inte fungerar. För övrigt togs det upp på årsmötet att flera inte kan logga in. Som någon sade: det behöver man inte för att läsa, bara för att skriva inlägg. Hallå! Vad är detta för moment 22 situation. Kan man inte skriva inlägg så finns det väl knappast något att läsa utom för de trogna. Påminner lite om SMFF där man uppmanar till att öppna champangen nu efter hårda förhandlingar. Sätt den bara inte i halsen. Läs roffes länkar. Hur F3A Anders eller vad han heter som fått en spottloska i ansiktet,han som ligger i framkant teknologiskt osv. Jag håller fullständigt med Tingwall att de som tävlingsflyger kan fortsätta med det men det blir utan mina bidrag. Som söndagsflygare har jag ingen lust att ösa närmare 50 % av avgiften till SMFF. Vi flög på isen i veckan som gick och isses vad kvickt man blev lagbrytare 0-120 meter på 2 röda. Vi som segelflyger kan ju lägga av i detta sten och träsklandskap. Termik under 100 meter? 10 mil till närmsta hang. Om klubben Växjö Rc vill ha mera är en sak men inte detta. För övrigt vet väl alla att statliga myndigheter äter förbund som SMFF till frukost. Är helt införstådd med att hela frågeställningen egentligen inte handlar om mina modellflygplan utan drönare. Vad SMFF firar har då undgått mig. Kan det möjligen vara att registrera,dokumentera och kartifiera hur parkeringen ser ut? Melemskurvan för SMFF talar sitt tydliga språk, tapp på 60%. Att man sedan i klubben bestämde sig för att det krävs 2 årsmöten för att ändra beslutet att vara med i SMFF liknar inget annat jag hört tidigare. Speciellt som inte bara jag utan flera av medlemmarna,inget illa menat,har ett ben på andra sidan. Bara diskussionen på årsmötet om ältandet av kassör. Huvudargumentet var ju all registrering till ja, vadå? Jo SMFF. Att denna styrelsen tydligen så hårt engagerar sig för SMFF hjälper ju föga. Det är så att säga kört på sikt eftersom säkert 99% av alla medlemmar INTE är tävlingsflygare.Tävlingsflyg gärna och ofta men inte med mitt bidrag. Men tidningen då? Jo den är fin med mycket reklam som drar in bra misstänker jag men läsa uppdate reportage och annonser gör jag på nätet. Tidningen bläddrar jag igenom,sedan skänker jag den till antingen tand eller sjukvården där resten av min fattigpension hamnar. Morgan

      #1213
      Rolf Åhsberg
      Deltagare

       Det borde vara mer diskussion i klubben om detta, det är alldeles för tyst idag i VRC om dagsläget för modellflyget.
       SMFF har tappat från 10000 medlemmar till 3000 det måste väl bero på mer än att det är bara vi gamla som försvinner av bla. åldersskäl, sjukdom osv.

       #1214
       Morgan Dahlin
       Deltagare

        Så fick jag då lite feedback per telefon. Några sakfel: Tappet för SMFF är 70%. Jag som ytterligare än en gång lyckades logga in. Det är inte tolv tecken,stora bokstäver,små bokstäver, hashtag, siffror,dollartecken och gud vet allt vad de betyder. det är sexton stycken. I rutan kom ihåg mig kan man kryssa men inte fungerar det. Det vore väl det minsta man kan begära. Nu har jag ju kommit till det läget att att behovet av att logga in på V-ö Rc:s hemsida försvunnit så i mitt fall kvittar det men det finns kanske andra som kan bli hjälpta. En positiv sak som jag såg och låter och känns lite Douglas var flygplansmodeller som rekommenderas. Inga Marutaka eller Josefin här inte. Moderna välflygande och prisvärda flygmaskiner som jag också till 100% skulle rekommendera. Flygplan som flyger som flygplan ska flyga.

        #1215
        Urban Nyblom
        Deltagare

         Modellflyget är i kris. SMFF är i kris. VRC är i kris.
         Nu gäller det att inte tappa sugen. Världen är ju full av tappade sugar.
         En klubb måste vi ha vare sig vi vill eller inte. En styrelse måste vi också ha då vi har en ekonomi att administrera. Det går inte att köra en klubb utan administration. Om VRC skall vara med i SMFF eller RCFF vet jag inte. Att vara med i ett förbund känns i alla fall säkrare än en utbrytare som agerar som ett förbund.
         Ni klagar på kostnader. Visst vi har olika pensioner. Världen har aldrig varit rättvis. Att vara med i RCFF sparar 320 kr om året eller? Är det mycket pengar?
         Problemet just nu är varken SMFF eller RCFF utan hur vi skall få vår anrika klubb VRC att överleva.
         Min tid i klubbens styrelsearbete är nu över. Det blev säkert 10-11 år tillsammans. Jag hoppas innerligt att styrelsen tar tag i problemen och att vår kreative ordförande Douglas får allt stöd han kan få med de administrativa uppgifterna.

         SE-4646
         Urban

         #1216
         Rolf Åhsberg
         Deltagare

          Håller med dig Urban, vår anrika klubb VRC måste överleva. Sen om det är SMFF eller RCFF har vi ju diskuterat flera år. Det lustiga är att klubb efter klubb går över till RCFF, måste finnas en anledning till detta. Tappet är ju 70% på tio år från SMFF, anledningarna är säkert många. Försäkringen är densamma , bidrag kan man få till aktiviteter eller ev. byggnader eller renovering av tex. fältet. Rcff är inte det officiella organet som företräder tex. dom som tävlar men är det en i klubben som tävlar ? Det går säkert att vara ansluten direkt vid tävlingsbehov. Det är bara att kolla hur åldern ser ut idag i klubben, är vi i behov av ett organ som Smff eller duger det bra med Rcff för 99% av oss söndagsflygare , nåja vi flyger andra dagar också.
          Kan någon insatt skriva ner här vad vi konkret har för vinster med Smff så skulle nog flera stilla sin undran. .
          För mig personligen är inte avgiften det avgörande i ärendet utan mer hur Smff agerade under ett antal år när flykten därifrån startade. .
          Kom gärna med synpunkter, jag vet att många har sådana. .
          /Roffe

          #1217
          Douglas Johansson
          Moderator

           Vilken av dom vi tillhör spelar nog inte så stor roll tror jag men det är ju SMFF som är det “riktiga” förbundet och det kan nog ha sina fördelar.

           Det jag tycker är viktigare är att det är på tiden att vi lägger lite energi på att söka lite av alla bidrag som finns tillgängliga. Då har vi nytta av ett förbund och våra pengar kommer tillbaka.

          Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
          • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.